Η σειρά αυτών των μαθημάτων απευθύνεται σε  παιδιά τάξεων του δημοτικού.

Τα παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής μέσα από το ρομποτικό πακέτο WeDo 2.0 και τον προγραμματισμό με την χρήση της γλώσσας oπτικού προγραμματισμού Scratch 3.0!
Το μάθημα γίνεται με τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες οι οποίες αρχικά συζητούν τις κατασκευές τους και κατόπιν τις υλοποιούν και τις προγραμματίζουν.
Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει κατασκευή και προγραμματισμό τουλάχιστον ενός αυτοματισμού.
Επιπλέον τα παιδιά κάνουν μια πρώτη γνωριμία με την κατασκευή παιχνιδιών και προσομοιώσεων αλλά και με τις ρομποτικές πλατφόρμες Micro:bit και Arduino.
Η σειρά των μαθημάτων “Ρομποτική με Lego WeDo 2.0 και Scratch 3.0” αποτελείται από 34 εργαστήρια διάρκειας 90 λεπτών το καθένα.  Υπάρχει ένα εργαστήριο ανά εβδομάδα και η σειρά μαθημάτων διαρκεί περίπου ένα σχολικό έτος.
Σε κάθε μάθημα συμμετέχουν έως και 6 παιδιά.
Με το τέλος του έτους σε κάθε παιδί παρέχεται έπαινος / βεβαίωση συμμετοχής.
Όσο υπάρχουν προληπτικά μέτρα covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται το πολύ 6 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.
Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων παρέχεται από το φροντιστήριο.
Η εμπειρία όμως, μας έχει δείξει κατά την διάρκεια της πανδημίας ότι είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά να διαθέτουν tablet ή υπολογιστή με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορούν να διατηρήσουν την επαφή τους με το φροντιστήριο τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά.
Τα μαθήματα της σειράς είναι όλα τοποθετημένα στον ιστότοπο μας και επίσης υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού για όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Συνδεθείτε μαζί μας!

Μέσα στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αμεσότητα και το αίσθημα της απόλυτης υποστήριξης μέσα από τους FastLearners! Συνδεθείτε μαζί μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρακολουθήστε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας! Παράλληλα συζητήστε μαζί μας για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την μελέτη σας, και βρείτε λύσεις σε όποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.