Απευθύνεται κυρίως σε  παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η σειρά μαθημάτων απευθύνεται σε παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας ή παιδιά πρώτης δημοτικού.
Αρχικά γνωρίζουμε πως δουλεύουν οι απλές μηχανές και ποια είναι η σημασία τους στην καθημερινότητα μας.
Καθώς προχωρούμε στις κατασκευές μας προστίθενται διάφορα ρομποτικά στοιχεία όπως κινητήρες και αισθητήρες.
Για την σειρά χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα ρομποτικά πακέτα κατάλληλα για τις ηλικίες των μαθητών και σαν εργαλεία προγραμματισμού χρησιμοποιούμε ακολουθίες εικόνων και εντολών οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού.
Σε κάθε μάθημα υπάρχει μια διαφορετική ιστορία και σε αυτήν περιγράφεται ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει τα παιδιά να λύσουν μέσα απο την κατασκευή ή την χρήση του ρομπότ.
Η σειρά των μαθημάτων “Kindergarden Robotics” αποτελείται από 34 εργαστήρια διάρκειας 90 λεπτών το καθένα.  Υπάρχει ένα εργαστήριο ανά εβδομάδα και η σειρά μαθημάτων διαρκεί περίπου ένα σχολικό έτος.
Σε κάθε μάθημα συμμετέχουν έως και 6 παιδιά.
Με το τέλος του έτους σε κάθε παιδί παρέχεται έπαινος / βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο υπάρχουν προληπτικά μέτρα covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται το πολύ 6 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.
Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων παρέχεται από το φροντιστήριο.
Η εμπειρία όμως, μας έχει δείξει κατά την διάρκεια της πανδημίας ότι είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά να διαθέτουν tablet ή υπολογιστή με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορούν να διατηρήσουν την επαφή τους με το φροντιστήριο τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά.
Τα μαθήματα της σειράς είναι όλα τοποθετημένα στον ιστότοπο μας και επίσης υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού για όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Συνδεθείτε μαζί μας!

Μέσα στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αμεσότητα και το αίσθημα της απόλυτης υποστήριξης μέσα από τους FastLearners! Συνδεθείτε μαζί μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρακολουθήστε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας! Παράλληλα συζητήστε μαζί μας για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την μελέτη σας, και βρείτε λύσεις σε όποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.