Εισαγωγικό εργαστήριο παιδιών 4-6 ετών για κατασκευές & προγραμματισμό.

Στο εισαγωγικό αυτό εργαστήριο τα παιδιά  μας ανακαλύπτουν το πως λειτουργούν οι απλές μηχανές, απο ποιά μέρη αποτελούνται, και ποιά σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιώντας πακέτα της Lego Education και της Uaro. Για πρώτη φορά οι μικροί μας μαθητές έρχονται σε επαφή με τον προγραμματισμό με πακέτα Bee Bot της TTS και της Learning Resources.
Κατά την διάρκεια των μαθημάτων και αφού εξοικειωθούν με τις κατασκευές προσθέτουμε κινητήρες τους οποίους μαθαίνουν να ελέγχουν με πάρα πολύ απλές εντολές αναπτύσσοντας έτσι έναν τρόπο αλγοριθμικής σκέψης.
Ο κύκλος των μαθημάτων είναι ετήσιος, με εβδομαδιαία παρακολούθηση, και αποτελείται απο 40 εργαστήρια διάρκειας 60 λεπτών. Σε κάθε τμήμα υπάρχουν έως 6 παιδιά και δουλεύουν σε ομάδες των δύο.
Στο τέλος κάθε έτους χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής.

 

Εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών για κατασκευές και προγραμματισμό - Advanced.

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά μας ολοκληρώνουν τις γνώσεις τους στις απλές μηχανές και πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο γνώσεων για τις κατασκευές και τον προγραμματισμό ενισχύοντας ταυτόχρονα την αυτοπεποίθηση τους!
Εδώ χρησιμοποιούμε το πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Wedo 2.0 με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο.
Στο επίπεδο αυτό χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά την έννοια του αισθητήρα (κλίσης ή απόστασης) και δημιουργούμε εντυπωσιακές κατασκευές τις οποίες προγραμματίζουν τα παιδιά. Παράλλήλα ολοκληρώνουμε και τον κύκλο κατασκευών με το πακέτο της Uaro.
Ο κύκλος των μαθημάτων είναι ετήσιος, με εβδομαδιαία παρακολούθηση, και αποτελείται απο 40 εργαστήρια διάρκειας 60 λεπτών. Σε κάθε τμήμα υπάρχουν έως 8 παιδιά και δουλεύουν σε ομάδες των δύο.
Στο τέλος κάθε έτους χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής.

 

Συνδεθείτε μαζί μας!

Μέσα στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αμεσότητα και το αίσθημα της απόλυτης υποστήριξης μέσα από τους FastLearners! Συνδεθείτε μαζί μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρακολουθήστε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας! Παράλληλα συζητήστε μαζί μας για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την μελέτη σας, και βρείτε λύσεις σε όποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.