Απευθύνεται κυρίως σε  παιδιά τάξεων του δημοτικού.

Με στόχο τους μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την εισαγωγική σειρά στην ρομποτική η σειρά έχει σκοπό να αναπτύξει τις κατασκευαστικές ικανότητες των παιδιών σε σε standard δομικά στοιχεία της Lego, αλλά και σε πιο πολύπλοκα στοιχεία Technic.
Στον τομέα του προγραμματισμού η σειρά διευρύνει τις προγραμματιστικές δυνατότητες των παιδιών χρησιμοποιώντας γλώσσες οπτικού προγραμματισμού όπως το Scratch 3.0 και το Ev3 Classroom.
Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει κατασκευή και προγραμματισμό τουλάχιστον ενός αυτοματισμού.
Το μάθημα γίνεται με τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες οι οποίες έχει σκοπό αρχικά συζητούν τις κατασκευές τους και κατόπιν τις υλοποιούν και τις προγραμματίζουν.
Τα παιδιά στην διάρκεια των μαθημάτων έρχονται σε μία πρώτη επαφή με την πλατφόρμα Arduino και κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικά μοντέλα με αυτή.
Η σειρά των μαθημάτων “Intermediate Robotics” αποτελείται από 34 εργαστήρια διάρκειας 90 λεπτών το καθένα.  Υπάρχει ένα εργαστήριο ανά εβδομάδα και η σειρά μαθημάτων διαρκεί περίπου ένα σχολικό έτος.
Σε κάθε μάθημα συμμετέχουν έως και 6 παιδιά.
Με το τέλος του έτους σε κάθε παιδί παρέχεται έπαινος / βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο υπάρχουν προληπτικά μέτρα covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται το πολύ 6 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.
Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων παρέχεται από το φροντιστήριο.
Η εμπειρία όμως, μας έχει δείξει κατά την διάρκεια της πανδημίας ότι είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά να διαθέτουν tablet ή υπολογιστή με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορούν να διατηρήσουν την επαφή τους με το φροντιστήριο τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά.
Τα μαθήματα της σειράς είναι όλα τοποθετημένα στον ιστότοπο μας και επίσης υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού για όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Συνδεθείτε μαζί μας!

Μέσα στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αμεσότητα και το αίσθημα της απόλυτης υποστήριξης μέσα από τους FastLearners! Συνδεθείτε μαζί μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρακολουθήστε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας! Παράλληλα συζητήστε μαζί μας για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την μελέτη σας, και βρείτε λύσεις σε όποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.